Kategoriler
Doğru egzersiz yap!

Akşam Yemeğinden Sonra Yürümenin Yararları

Yürüyüş yapmak başlı başına oldukça önemli bir egzersizdir. Akşam yemek yedikten sonra sağlık açısından kısa dahi olsa yürüyüş yapmaya dikkat edilmesi gerekir. Gün içinde masa başında çalışmaktan ya da evde olmaktan dolayı vücudumuz için gerekli olan hareket ortamı oluşmamaktadır.

Yürüyüş yapmak için tek boş vakit akşam yemekten sonra denilebilir. Yemek yedikten sonra uzanmak ya da oturmak yerine yürüyüş yapılmalıdır.

Yürüyüş Yapmanın Faydaları

Gün içinde sabah, öğle ve akşam fark etmeksizin günün her saatinde yapılan yürüyüşler vücuda olumlu şekilde dönüş yapacaktır. Yürüyüş yapmanın faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Yürüyüş yapmak alışkanlık haline gelmesi durumunda kişinin ömrünü uzatır.
  • Her gün yapılacak olan 20 dakikalık yürüyüş, akciğer ve kalp sağlığı için faydalıdır.
  • Günlük yaşamın temposundan uzaklaştırıp stresin azalmasını sağlar.
  • Her gün düzenli yürüyüş yapmak kilo kontrolünüzün düzgün olmasını sağlar.
  • Kolesterolu azaltır.
  • Her gün yürüyüş yapmak yüksek tansiyonu düşürür.

Her gün düzenli şekilde yürüyüş yapmanın faydaları saymakla bitmez. Bunların yanında daha çok olumlu etkisi de vardır. Uykuyu düzene sokmak, bağırsakların çalışmasını sağlamak gibi.

Akşam Yemekten Sonra Yürüyüş Yapmak

İnsanların yürüyüş yapmak için vakit bulabileceği en geniş zaman akşam yemeğinden sonra yapılan yürüyüştür. Akşam yemekten sonra yapılan yürüyüşün faydaları şu şekildedir:

  • Araştırmalara göre akşam yemek yendikten sonra 15 dakikalık bir yürüyüş, gecenin geri kalan kısmında kan şekerinin kontrollü şekilde ilerlediği gözlemlenmiştir.
  • Düzenli yürüyüş yapan kişilerin metabolizması hızlanır. Bu da kişinin sağlığı için önemlidir. Metabolizmanın yavaş çalışması kalp, böbrek ve karaciğer gibi hastalıkların oluşmasına neden olunması demektir.
  • Akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkmak enerjinin artmasını sağlar.
  • Kişinin vücuduna rahatlık verir.
  • Güzel ve düzenli bir uykunun oluşmasını sağlar.
  • Sindirim sisteminin düzgün şekilde çalışmasına zemin hazırlar.
  • Gün içinde sürekli olarak oturmaktan kaynaklı olarak oluşan ağrıların iyileşmesine yardımcı olur.
  • Kan basıncının düşmesini sağlar.
  • Akşam yürüyüşü tempolu şekilde yapılması halinde kaslar güçlenir.
  • Bağışıklık sistemi güçlenir.
  • Kilo verilmesine yardımcı olunur.

Akşam Yemeğinden Sonra Yürümenin Yararları

Yürüyüşler Tempolu Mu Olmalı

Yapılan yürüyüşler normal şekilde olabileceği gibi tempolu şekilde de gerçekleşebilir. Tempolu şekilde yürüyüş yapmanın ve normal hızda yürüyüş yapmanın bazı noktalarda farklılığı olsa dahi yararları aynıdır.

Tempolu yürüyüş: Tempolu yürüyüş yapan kişiler, yürüyüş yapmanın faydalarının yanı sıra vücutlarının şekillenmesi için de hareket etmiş olurlar. Tempolu yürüyüş yapan kişiler düzenli yapmaları dahilinde rahatlıkla kilo verebilirler. Aynı şekilde vücutta kas kütlesi de oluşturulabilir.

Normal hızda yürüyüş: Gün içinde yapılacak olan yürüyüşlerin faydaları yukarıda yazılan şekildedir. Yürüyüş yapmak hızı ne olursa olsun sağlığa yararı vardır. Akşam yürüyüşlerinin dışında gün içinde herhangi bir saatte de yürüyüş yapılabilir. Bunun da yararları aynı şekildedir.

Yürüyüş Şekli Nasıl Olmalı

Yürüyüş yaparken vücudun duruş şekli oldukça önemlidir. Kişi yürüyüş yaparken öne doğru eğilmeden ya da geriye doğru ağırlığını vermeden dik şekilde yürüyüş yapmalıdır. Vücudun dik tutulmasının nedeni vücudun bütün bölümünün çalışmasını saplamaktır.

Yürüyüş yaparken kolların önemi de fazladır. Kollar hızımızı kontrol etmemizi sağlar. Kolları sallayarak yürüyüş yapılması halinde daha fazla kalori yakılabilir. Kan akışının düzenli olması için eller serbest bırakılmalıdır.

Yürüyüş Yaparken Nasıl Giyinilmeli

Yürüyüş yaparken kişi rahat kıyafetler giymeye özen göstermelidir. Vücutlarını sıkacak şeyler ağrı yaşamalarına neden olabilir. Ayakkabı seçenekleri için de yürüyüşe uygun ayakkabılar giyilmelidir. Yazılarımız içinden koşu ayakkabılarını okuyarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yürüyüş yapmak sağlığımız açısından önemlidir. Günde 20 dakikalık bir sürenin yürüyüşe ayrılması oldukça kolaydır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir