Kategoriler
Doğru beslen!

Diyabet Diyeti

Vücutta bulunan pankreas organının yeterli oranda insülin salgılamaması veya üretilen hormonun vücut içerisinde doğru yerlere ulaşmaması durumunda diyabet oluşmaktadır. Diyabet hastaları diyabet diyeti yaparak bu hastalığın risklerini azaltabilirler. Diyabet hastalığından korunmak mümkündür.

Diyabet Diyeti Nasıl Yapılır

Diyabet günümüzde en çok rastlanan sorunlardan biridir. Halk arasında şeker rahatsızlığı olarak bilinen bu hastalık için tüketilmesi gereken gıdalar bulunmaktadır. Diyabet diyeti nasıl yapılır;

  • Şeker hastaları tüketeceği ürünü aynı saatlerde yemelidir.
  • Kan şekerinin dengeli bir şekilde çalışması için öğünleri düzgün bir şekilde tüketmek önemlidir. Öğün atlamadan yemek yenilmelidir.
  • Diyet için günde 10 bardak su içilerek 2 litreye tamamlanmalıdır.
  • Şekerli yiyeceklerden uzak durulması gerekmektedir. Sıcak çikolata ve hazır meyve içecekleri alınmamalıdır.
  • Diyabet diyet nedir; diyabet diyeti yapanlar yağ ve şeker oranı yüksek ürünleri tüketmemelidir. Özellikle pasta, börek, çörek, kurabiye gibi yiyeceklerin tüketilmesi diyabet için risk oluşturduğu için tercih edilmemelidir.
  • Yağda kızartılan patates ve sebzelerden uzak durulması gereklidir.
  • Diyabet diyeti yapanlar yemeklerde kullanılan tuzu azaltmalıdır.
Diyabet Diyeti
Diyabet Diyeti

Diyabet Diyet Faydaları

Diyet yaparak yüksek tansiyona engel olabilirsiniz. Değerlerinizi normal seviyede tutmaktadır. Aynı zamanda kolesterolü düzenleyerek trigliserid artışına engel olabilirsiniz. Diyabet diyeti sağlıklı mı; sağlıklıdır. Aşırı bir şekilde kilo alımına engel olabilirsiniz. Beyin ve psikolojik yapıda gelişim sağlamaktadır. Damar yollarında rahatlık sağlamaktadır.

Diyabet İçin Diyet Yapanlar

Diyabet diyetini düzenli ve dengeli bir şekilde yapanlar başarıya ulaşmaktadır. Özellikle şekerli ve yağlı gıdalardan uzak durulmasının işe yaradığı konuşulmaktadır. Beş ay boyunca düşün kalorili çorba ve çeşitli karışımlarla birleşen bir diyet yapan kişiler birçok kilo vermiştir. 17 hafta boyunca sıvıyla beslenen kişilerde diyabette gerileme görülmektedir. Kilo verdikçe yağlanma ve diyabetin azaldığı gözlemlenmiştir.

  • Kuru meyve, bal, pekmez tüketerek 1 yılda 43 kilo verilmiştir. Özellikle diyet yapanlar için şekersiz 21 gün önerisi yapılmaktadır.
  • Şeker ve hamurdan uzaklaştığında vücutta rahatlama görülecektir. Kek veya pastaların içine şeker yerine bal, pekmez gibi ürünleri koymayın.
  • Rafine şekerin tamamen diyetten çıkarılması gerekmektedir. Şekerden ve yağlı yiyeceklerden uzaklaştığınız zaman bir süre sonra daha aramayacaksınız.
  • En az 20 30 gün diyeti uygulamanız gereklidir.
Diyabet Diyeti
Diyabet Diyeti

Diyabet için diyet yapanlar meyve ve sebze konusunda esnek davranmalıdır. Şekerli yiyecekler tüketildiğinde kan şekerinin birden düşüp yükselmesi sebebiyle iştah açık olmaktadır. Ancak rafine şekerin kesilmesi ile iştah olarak düşüş yaşayabilirsiniz. Üç beyaza ara veren kişiler vücutları üzerinde hafiflik hissetmektedir. Ancak birden alışkanlıkların kesilmesi kişiyi olumsuz etkileyerek psikolojik gerilime sebep olur. Üstelik rahat bir yürüyüş ayakkabısı ile günde en az yarım saat yürüyüş yapılmalı.

Diyet aşamaları; Diyet konusunda önyargıları bulunan insanlar uyguladıktan sonra aynı fikirde olmamaktadır. Hem sağlıklı hem de hafiflemiş bir görüntüye sahip olurlar.