Montignac Beslenme Biçimine Yakından Bakış; Michel Montignac adlı kişinin ortaya attığı ve bir nevi diyet olan beslenme biçimi ilginç iddiası ile son dönemlerde konuşulmaya başlandı. Montignac beslenme biçimini diğer diyetlerden ayıra farkı kalorinin kilo vermede yersiz olduğunu ve besinin kaç kalori olduğundan ziyade tüketilen besinin ne olduğu ile ilgilenilmektedir. Bu beslenme biçiminde kanda bulunan şeker önemlidir. Kişi ihtiyacından fazla glisemik indeksi yüksek besinler tüketerek kanda ki şekerini yükseltir ve kandaki insülin seviyesinin yükselmesi ile kişi hızla kilo almaya başlar. Kilo vermek isteyen kişiler ise glisemik indeksi düşük besinleri tercih etmesi genel düşüncedir. Montignac diyeti ile ilgili diğer tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.
Montignac Diyeti Vaadi
Michel Montignac bu diyetin diğer diyetleri karşısına alarak düşük kalorili beslenme listelerine ve hızla kilo verdiren diyet listelerine karşı ortaya atılmış bir düşüncedir. Bu diyet protein ağırlıklı beslenmeyi doğrulamaktadır. Montignac diyetinde iki tüketilen protein bulunur. Bundan ilki hayvansal diğeri ise bitkisel kökenli proteinlerdir. Hayvansal kökenli proteinler denince balık, et, süt ve süt ürünleri, yumurta, midye, karides ve peynir gibi işlenmiş gıdalar yer almaktadır. Bitkisel kökenli proteinler ise sebzeler, badem, soya fasulyesi, bakliyatlar ve çikolatadır.
Glisemik İndeksin Önemi
Bu diyeti uygulamak istiyorsanız öncelikle düzenli ve disiplinli hareket edilmesi ve her öğün saati saatine tüketilmelidir. Dakik yemek yenilmesinin sebebi ise glisemik indeks oranıdır. Öğün atlandığında kandaki şeker yükselir ve bu durum da vücudun dengesinin bozulmasına neden olacaktır. Öğünlerde besinlerin ne kadar tüketildiği önemsenmezken ne zaman tüketildiği önemlidir. Glisemik indeksi düşük olan besinlerin tercih edilmesi gerekmektedir.
Montignac Beslenme Biçimine Yakından Bakış; Dilediğiniz Kadar Et Tüketebilirsiniz
Montignac diyetinde glisemik indeksi düşün besinleri dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Yağı az olmak kaydıyla dilediğiniz kadar kırmızı et, beyaz et, balık veya yumurtalı besinler tüketebilirsiniz. Eğer karbonhidrat tüketmek istiyorsanız içlerinden glisemik indeksi düşük olanları tüketilmelidir. Örneğin kuru baklagiller, makarna, pirinç gibi besinler tüketilirken dikkat edilmeli ve yanında mutlaka sebze ve yoğurt tüketilmelidir.
Örnek Besinler ve Uzak Durulması Gerekenler
Montignac diyetini uygularken kahvaltı olarak yağsız ve kaymaksız süt, kepek ekmeği biraz meyve ve çay tüketebilirsiniz. Öğle yemeğinde biftek yanına bol yağlı ve limonlu avokado salatası ve peynir yiyebilirken akşam saatlerinde ise sebze çorbası, salata, mantarlı kepek makarna yemek uygun olacaktır. Saatler düzenli olmalı ve keyfi yemeklerden kaçınılmalıdır. Montignac diyetinde kaçamak yapmak yoktur. Montignac diyeti yasaklı besinlerde ise tüm hamur işleri yasakken tam yağlı süt, yağlı peynir ve kaymak tüketilmemelidir. Balık tüketiminde herhangi bir sınırlama yokken kızartılmış olmaması gerekmektedir. Et ürünlerinde sosis, salam, sucuk ve pastırma gibi işlenmiş gıdalar yasaklıdır. Sebze ve meyveler ise balık gibi kızartılmadığı sürece yasak yokken son olarak kuyrukyağı, tereyağı, margarin ve iç yağı gibi yağlardan kaçınılmalıdır. Montignac diyeti sağlıklı ve uzun soluklu kilo vermek isteyen kişilerin tercihleri arasındadır.