Kategoriler
Doğru beslen!

Sağlıklı Beslenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnsan yediklerinin yansımasıdır sözünü çok seviyoruz. Sağlıklı beslenme konusunda her yerde bolca bilgi bulabilir veya birçok uzmanı takip edebilirsiniz. Ne yenilmesi, nasıl yenilmesi ve saatler konusunda epey bir bilgiye sahibiz. Bilgi bilgidir ve mutlaka öğrenmek gerekir. Ancak sağlıklı beslenmek için önerilen veya piyasaya sunulan o kadar çok besin var ki birini seçsen öteki yetim diğerini seçsen için rahat etmez gibi bir döngüde bulunmaktadır. Özellikle bu işi çok önemseyen kişiler bildiklerinden sapmamak için çoğu zaman yeni şeyler denemekten kendini alı koyarak sürekli aynı şeyleri tüketerek yaşamına devam eder. Bu yazımızda sizlere ne yemenizden ziyade nasıl yemenizi ve yapmamanız gereken şeyleri anlatarak sınırın sadece dış duvarını nasıl inşaa edeceğinizi anlatmak istiyoruz.

Detoks Yaparken Kilo Alma

Evet yanlış okumadınız. Birçok okuyucumuz detoks yaparken sebze sularını tercih ettiğini ve kilo aldığını söylemektedir. Doğrudur çünkü bu sağlık ve antioksidan depolarının içerisinde çok fazla şeker bulunur ve şeker elbette ki fazla tüketildiğinde kilo alımına sebep olacaktır. Ayrıca sebze suları ile detoks yaparken posasını süzmüşseniz lif miktarında da ciddi azalma olacağından istediğiniz etkiyi alamayabilirsiniz. Bu sebepten sebzelerin suyunu içmek yerine yemenizi öneriyoruz.

Light Gerçekten Öyle mi?

Yıllar içerisinde nihayet birçok kişi etiket okumaya başladı. Sağlıklı beslenmenin doğal getirisidir işlenmiş olarak aldığımız her besinin etiketine bakmak. Ancak bazı zamanlar algı karmaşasına da düşmemize sebep olmaktadır. Ürünün üzerinde yağsız yazıyorsa hiç yağ olmadığı anlamına gelmez. Çünkü bu ürün diğerlerine oranla daha az yağlı olabilir ve bu sebepten sınırsızca tüketebileceğin anlamına gelmemelidir. Üstelik yağsız ürünlerde normaline oranla daha fazla şeker olabileceğini de hatırlatmak isteriz. Bu sebepten yağsız, glütensiz, light gibi ibareler de olsa yine de neyi ne kadar yediğinize dikkat ederek daha sağlıklı beslenebilirsiniz.

İhtiyacın Kadar Ye

Midenin boş bırakılmasını kimse tavsiye etmez. Ancak burada önemli olan mideni biraz dolduracak kadar mı yemeli yoksa istediğin kadar mı? Cevabı biliyorsunuz ancak gerçek hayata baktığımız zaman sonuçlar tam tersini gösteriyor. Kişiler mutlu olmak için, stresli olduğu için veya duygusal olarak sürekli yeme eğilimi gösterebiliyor. Bu anlık mutluluklar uzun vadede size mutsuzluk getirmeyeceğinden birkaç parça sağlıklı olanıdır.

Porsiyon Ayarı

En zorlandığımız konudur. Çok sağlıklı kalori oranı düşük bir yemeği bile çok fazla yersen kilo alacağını unutma. Bu sebepten ne kadar sağlıklı olursa olsun tabağına aldığın kadarını ye ve tabağını çok büyük tutma. Örneğin yaz aylarında çok tercih edilen enerji deposu içecekler bile kilo almana sebep olabilir. İçerisine konulan meyvelerin de kalori miktarını ve şekerini hesap ederek tüketebilirsin. Atıştırırken de kendine göre bir ayarın olmalı. Kuru yemişleri tüketirken elini bolluğa alıştırmamalısın.

Her Zaman Ayarı Koru

Sabah güzel ve bol çeşitli kahvaltı yapmaktan hoşlanıyorsan öğle yemeğini hafif tutman gerekir. Sabahları az tüketiyor isen öğlen protein ağırlıklı beslenebilirsin. Öğlen yemeğini çok kaçırdıysan bu durumu akşam yemeğinde telafi edebilirsin. İnsanız ve evet bazen canımız bir şeyler çekiyor ve duramıyoruz. Ancak bu durumu genişleterek telafi edeceğim diyerek de ipin ucunu kaçırmamalısın. İşin özü sağlıklı beslenmenin en önemli koşunu ne kadar yediğindir. Bu sınıra dikkat ederek dilediğin hedefe ulaşabilirsin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir