Abur cubur denilince akla gazlı içecekler, çikolatalar, gofretler, bisküviler veya cipsler gelmektedir. Pek çok kişi tarafından sevilmelerine rağmen sağlık için ve kilo kontrolü için uzmanlar tarafından yasaklı listede yer almaktadır. Kilo kontrolünü sağlamak ve sağlıklı beslenmek için bunları bir kenara atarak sağlıklı ara öğünler ve abur cuburlar tüketmek gerekir. Kilo aldırmayan, pratik ve sağlıklı abur cuburlar ile hem diyetinizi destekleyebilir hem de zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.
Meyveli Yoğurtlar
Sağlıklı abur cubur denilince akla ilk gelen elbette meyveli yoğurtlar olmaktadır. Yoğurt tek başına bile bir ara öğün olabilecekken içerisine rengarenk meyveler girdiğinde lezzeti de katlanıyor. Tatlı kriziniz tuttuğunda veya hızlıca atıştırmalık bir öğün aradığınızda her zaman tercihinizi yoğurttan yana kullanabilirsiniz. İçerisine dilerseniz taze meyveler veya kuru meyveler ekleyebilirsiniz. Doyuruculuğunu arttırmak için ceviz parçaları ekleyebilir yahut tarçın veya vanilya ekleyerek tatlı isteğinizi bastırabilirsiniz.
Leblebi ve Kuru Üzüm
Yoğun bir işte çalışıyor ve gün içerisinde kendinize ayırdığınız zaman çok ise hızlıca hazırlayabileceğiniz bir abur cuburdur. Yanınıza alarak hazır bir şekilde çalışırken de tüketebilirsiniz. Tokluk hissi vermesinin yanı sıra sağlığı da olumlu etkiler. Kuru üzüm sindirim sistemini düzenlerken aynı zamanda toksinlerin atılmasını sağlar. Leblebi tohumu ise kilo vermenize yardımcı olur. Kalorisi düşüktür ve içerisinde B6 Vitamini, K vitamini, fosfat, kalsiyum, magnezyum bulunur. Lif oranı ile doyurucu bir öğünken enerji de verir. Dilerseniz yoğurda yulaf ezmesi, leblebi ve ceviz de karıştırabilirsiniz. Kendinizi şişkin hissettiğiniz ve bağırsak problemi yaşadığınız dönemde tercih ederek sindirim sistemini rahatlatırken açlık hissini de bastıran lezzetli bir abur cuburu hızlıca hazırlayabilirsiniz.
Yulaf Lapası
Özellikle sporcuların tüketmekten keyif aldığı yulaf lapası her uzmanın sağlıklı atıştırmalıklar listesinde de yer almaktadır. Kan şekerini dengelerken kalp hastalarına karşı koruyucu etkisi bulunur. Lif bakımından zengindir ve içerisinde kalsiyum, fosfat, çinko, demir, magnezyum, bakır, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunur. Yulafı tek başına tüketebileceğiniz gibi dilerseniz sütle dilerseniz su ile hazırlayabilirsiniz. İçerisine damak zevkinize uygun olan nar parçaları, muz veya kekik gibi lezzeti arttırıcı dokunuşlar yapabilirsiniz.
Lezzetli İçecekler
Her zaman ara öğün için yemeniz gerekmez. Bazen lezzetli içecekleri de abur cubur edasıyla tüketebilirsiniz. Kış aylarının da gelmesi ise salep içebilirsiniz. Bronşite ve öksürüğe karşı iyi gelirken aynı zamanda vücudun savunma mekanizmasını da güçlendirir. Ancak salebi haftada bir yahut iki gün içmenizi öneririz çünkü şekerli ve karbonhidrat içerir. Özellikle canınız asitli ve gazlı içecekler tüketmek istediğinde tercih edebilirsiniz. Yine kış aylarında tercih edilen boza da bu içecekler arasında yer alır. Bağışıklığı güçlendirirken, sinirleri yatıştırır, kansere karşı koruyucudur ve üst solunum yollarına yararlıdır. Boza da tıpkı salep gibi kalorisi yüksektir ve yine haftada bir veya iki kez tüketilmesi önerilmektedir.