Kuvvet Antrenmanının Faydaları; Bu yazıda size kuvvet antrenmanının neden iyi olduğunu anlatacağız. Temel kuvvet egzersizlerini yapmak için doğru teknik hakkında bilgi bulacaksınız.
Güç
Koşu, kayak, dövüş sanatları veya futbolla uğraşan sporcu için kuvvet antrenmanı şarttır. Ana sonuçları iyileştirmek için sadece teknik, dayanıklılık, hız, koordinasyon değil, aynı zamanda fiziksel şekil de önemlidir.
Bu durumda kuvvet antrenmanı farklı tekniklerle yapılır. En basiti genel beden eğitimidir. Herhangi bir sporun antrenman sürecine dahil edilebilir ve aslında fizyolojik antrenmana olan gereksinimi azaltır, müsabaka öncesi ısınma hareketlerini kapsar ve  göz ardı edilemez yararlar sağlar.
Bir sonraki aşama nokta etkisidir. Yetersiz kaslar sonucun iyileşmesini engelliyorsa, koçlar konuyu daha ayrıntılı olarak analiz eder. Farklı güç antrenmanları türlerini uygularlar.
Fiziksel Güç
Mümkün olduğu kadar kaldırabilinecek ağır bir şey taşımayı içerir. Yavaş hareketlerle veya statik olarak ilerlenir. Halterci gibi değil de serbest stil güreşçi antrenmanına benzer ve kaslar gelişir.
Hız ve Kuvvet
Güce ek olarak hızın da gerekli olduğu hareketlerde yapılması gerekir. Örneğin, uzun atlama, fırlatma veya tekme atma gibi faaliyetler içerir.
Dayanıklılık
Dayanıklılık için güç çalışması sırasında yorgunluğa direnme yeteneğidir. Yerden şınav çekiyoruz veya güreş köprüsünü tutuyoruz, uzunca yokuş yukarı koşma da dayanıklılık antrenmanını içerir. Ne kadar uzun süre yapabilirseniz, güç dayanıklılığı o kadar yüksek olur. Her defasında sınırları zorlamalısınız ki dayanıklılığınız yavaş yavaş artsın.
Kuvvet Çevikliği
Bu özellikle spor oyunları ve dövüş sanatları için geçerlidir. Vücut, duruma bağlı olarak gücü hızla yer değiştirebilmelidir.
Bu niteliklerin ayarlanması, spor performansını artırmanıza olanak tanır ve bunun için, kuvvet antrenmanının ayrı bileşenlerini dahil etmeniz gerekir. Uzun süre yokuş yukarı koşamıyor musunuz? O zaman daha az mesafede sık sık koşmayı deneyin. Paten veya kayak yaparken dizleriniz tutmuyor mu? O zaman statik bacak egzersizi yapın vb.
Kas Yapısı Ve Fizik
Spor salonundaki sınıflar, vücut geliştirme ve vücut zindeliğinin gelişmesi nedeniyle çok popüler hale geldi. Birçok insan hayalindeki fiziğe sahip olmak ister, ancak bu, kuvvet antrenmanı olmadan elde edilemez. Deri altı yağ yüzdesini azaltmak gerekir, ve antrenmanlar vücudu şekillendirir.
Öncelikle ağırlıklarla kuvvet antrenmanı gereklidir. Hem temel çok eklemli egzersizler ve serbest ağırlıklar (bench press, squat, deadlift) kullanımıyla hem de dambıl ile belirli kas grupları için egzersiz yapılmalıdır.
Bu durumda diyet çok önemlidir, diyet çok miktarda yüksek kaliteli hayvansal kaynaklı protein (et, kümes hayvanları, yumurta, balık, süt ürünleri), kilogram başına en az 1,5-2 gram protein içermelidir. Sporcunun ağırlığına bağlı olarak bu miktar hesaplanır. Ve kalori fazlası oluşturmak da gerekir ki spor yaparken yakılsınlar. Bunun için karbonhidratlar (makarna, tahıllar) gerekir. Artı dinlenme süreci kaslara verilmelidir yani kaslar tamamen iyileşmelidir, çünkü büyümeleri dinlenme aşamasında gerçekleşir.
Genel Sağlık
Kasların durumu, sağlığı korumak için bir ön koşuldur. Güçlü karın kasları karın ön duvarını ve iç organları optimal pozisyonda tutar. Ağırlık kaldırırken, bilgisayar karşısında uzun süre sandalyede otururken, dikkatsiz hareketler yaparken ancak gelişmiş sırt kasları doğru duruşu ve omurgayı koruyabilir.
Dayanıklı kaslar, çocuklarla oynarken, açık hava etkinliklerinde veya ev işlerinde kazara düşme veya ani hareketler durumunda yaralanmalara karşı koruma sağlayacaktır.
Bu nedenle düzenli uzun süreli sporlardan uzak olan bir kişi bile fiziksel aktiviteyi sürdürmeli ve egzersizlerinde kuvvet antrenmanı unsurlarına yer vermelidir. Yoga ve pilates ile birleştirilmesi uygundur. En azından plank, şınav, squat veya lunge ve crunch hareketleri yapılmalıdır.