Kategoriler
Doğru egzersiz yap!

Olamaz! Polenler Geliyor! Nefes Almayın… mı?

Olamaz! Polenler Geliyor! Nefes Almayın… mı?; Hayır, şimdi size polen gibi nedenlerle vücutta biriken stresin etkilerini nasıl yok edeceğinizi anlatacağız otonom sinirleri rahatlatın!. Mevsimlerin değişmesi, zihnin ve vücudun dalgalanma eğiliminde olduğu zamandır. Yoga ile otonom sinirleri açın gitsin..

Sıcaklık ve bahar havası hoş ama polenler uçmaya başlayacak ve birçok insan stresli hissedecek. Bu nedenle, hatha yoga ilkbaharda stresi azaltmak için otonom sinir yogası içeriyor.

Stres vb. nedenlerle sinirlerin ve kanın akışı engellenirse fiziksel rahatsızlıklara yol açar. Bu nedenle otonom sinirlerin hazırlanması çok önemlidir.

Bahar aynı zamanda polen gibi streslerin ve çevredeki değişikliklerin meydana gelme olasılığının yüksek olduğu, özellikle de zihin ve beden dengesinin dalgalanma olasılığının yüksek olduğu bir zamandır. Otonom sinirlerinizi hazırlamak ve zamanınızı rahatça geçirmek için yogayı hayatınıza dahil edin.

Otonom sinir yogası ile zihni ve bedeni hazırlayalım.

Olamaz! Polenler Geliyor! Nefes Almayın… mı
Olamaz! Polenler Geliyor! Nefes Almayın… mı

Olamaz! Polenler Geliyor! Nefes Almayın… mı; (1) Rahatlayın ve nefes almayı teşvik edin

Yogada nefes almak o kadar önemlidir ki, otonom sinirler = nefes alır. Rahatlayarak, derin nefes alarak ve zihninizi hazırlayarak başlayın.

Bacaklarınızı uzatarak oturun ve ellerinizi kalçalarınızdan bir avuç uzağa koyun. Nefes alırken göğsünüzü açın ve çapraz olarak yukarıya bakın. Nefesin vücudun derinliklerine inebilmesi için vücudun önünü açın.

(2) Öne eğilin ve arkayı genişletin

Şimdi büyük eşkenar dörtgen oluşturmak için dizlerinizi dışa doğru açın. Avuç içlerinizi baldırlarınızın altına koyun ve eğer esnekseniz, daha fazla eğin ve dirseklerinizi minderin üzerine koyun.

Nefes alırken sırtınızı uzatın ve nefes verirken yavaşça öne doğru eğin. Başınızın ağırlığını azaltın ve bu durumda nefes almayı tekrarlayın.

Sırt çevresindeki gerginliği ve kuvveti gevşeterek sinirlerin akışını ve nefes almayı destekler. Kalça eklemini açarken öne doğru eğilirseniz aynı anda sırt ve kalça eklemindeki sertliği de ortadan kaldırabilirsiniz.

(3) Gerginliği azaltmak için vücudunuzu gerin

Sol ayağınızı öne doğru uzatın ve sağ eliniz kalçanızın arkasında ve sol eliniz sol ayağınızda olacak şekilde sağ ayağınızı yana açın. Bu durumda, nefes alın ve sırtınızı gerin ve sağ elinizi yüzünüzün yanına kaldırın. Nefes verirken üst bedeninizi sol ayağınıza doğru eğin ve tavana bakın. Bu durumu koruyun ve vücudunuzun yanlarını esnetin.

Göğsünüzü açarken vücudunuzun yanlarını esneterek gerginliğinizi azaltabilir, kan ve lenf akışını hızlandırabilirsiniz. Metabolizmayı teşvik edin ve duygularınızı geliştirin!

Olamaz! Polenler Geliyor! Nefes Almayın… mı; (4) Sinirlerin yolu olan omurgayı bükün

Sırt üstü yatarken, avuç içleriniz tavana bakacak ve kollarınız rahat bir pozisyonda olacak şekilde ayaklarınızı hizalayın. Göğsünüzü zayıflatırken dizlerinizi bükün ve uyluklarınızı karnınıza doğru çekin. Nefes verirken ayaklarınızı sağınızdaki zemine indirin, başınızı sola çevirin ve omurganızı rahatça bükün. Nefesinizin farkında olarak sola ve sağa dönün.

Sinirlerin yolu olan omurga bükülür ve otonom sinirleri hazırlamak için hoş bir uyaran verilir. Otonom sinirler hazırlanırken vücudun çekirdeği olan omurga çok önemlidir.

Aslında sessiz hareketlerle nefesinize konsantre olun ve, zihni ve bedeni rahatlattın. Germe orta derecede işe yarar çünkü alışkın değilsiniz ve sert göğüs ve omurganın yavaşça gevşediğini hissedebilirsiniz.

Özellikle sırt üstü yatma ve omurganızı bükme pozu iyi hissettirir ve kalbiniz doğal olarak sakinleşir. Günlük stresten kurtularak ve nefesin bedenimde dolaştığını hissederek, içsel benliğimle yüzleşerek sakin bir zaman geçirmeyi başarın!

Sinirli, yorgun veya stresli bir gecede kendinizi korumaya çalışın. Eminiz zihnin ve vücudun biraz daha hafifleyecektir.