Kategoriler
Doğru egzersiz yap!

Tozu Dumana Katın! Neden Bisiklet Sürülmeli

Her sporun kendisine göre vücudumuza sağladığı birtakım faydalar vardır. Vücudumuza faydası olmayan bir spor dalından söz etmek mümkün değil. Bu spor dallarından birisi olan bisiklet sürme, sağlıklı bir vücuda sahip olmanın en temel adımlardan biri olarak nitelendirilebilir.

Bisiklet Sürmenin Faydaları

Bisiklet sürme sporu birçok insan bir tutkudur. Bu insanlara baktığınızda, düzenli bisiklet sürmenin kendilerinde yarattığı etkiyle oldukça fit bir vücuda sahiplerdir. Bunun yanı sıra düzenli bisiklet sürmek, kondisyonunuzu ciddi anlamda geliştiren spor dallarından biri olarak ön plana çıkar. Özellikle bisikletle yokuş çıkmak, kaslarınızı fazlasıyla çalıştırır ve kondisyonunuzu güçlendirmeniz açısından etkisi büyüktür.

Bisiklet Hangi Kasları Çalıştırır?

Bisikletin direkt olarak etkilediği kaslarınızdan söz edersek, bacak, kalça ve karın kasları en çok çalıştırdığı bölgelerimizdir. Bu bölgelerden sonra, kol, omuz ve sırt kaslarını da çalıştırır ve vücudunuzun dengesini sağlamanıza yardımcı olur. eğer Downhill ve dağ bisikleti gibi bisiklet sporlarıyla uğraşıyorsanız, bisiklet sporunun bu türleri vücudun her yerini aynı oranda çalıştırır diyebiliriz.

Kaslarınızı iyi çalıştırmak isterseniz, bisikleti kullanırken sürekli hareket halinde olmaya özen gösterin. Bunun yanı sıra, devamlı pedal çevirmek, bacak kaslarınızı geliştirmenize büyük katkı sağlar. Kaslarınızın direncinin artması, vücudunuzun genel olarak daha güçlenmesini sağlayacaktır.

Bisiklet Sürmek Kilo Vermeye Yardım Eder mi?

Neredeyse her spor dalının kilo üzerinde ciddi etkilerinin olduğunu söylemek yanlış olmaz. Spor, sağlıklı bir yaşam ve fit bir vücut için, başvurulması gereken ilk yollar arasındadır. Söz konusu bisiklet sürmek ise bisiklet sürmenin de kilo kontrolünü sağladığını söyleyebiliriz. Çünkü bisiklet sürerken vücudumuz ter döker, kalori kaybı ve yağ yakımı olur. Bu da kilo vermenize imkan tanır.

Karın bölgenizdeki yağlardan şikayetçiyseniz, bisiklet karın kası çalıştıran bir spor dalıdır. Buna bağlı olarak bisiklet sürerek, karın kaslarınızı eritmeyi başarabilirsiniz. Bacak şeklinizde kaslarınızın daha fazla çalışıyor olmasının etkisiyle daha düzgün görünecektir. Bacağınızdaki yağlardan kurtulmanın en etkili yolunun bisiklet olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bisiklet sürme eylemi, direkt bacakla yapılan bir eylem olduğu için, bacağın her bölgesini çalıştırır. Böylece bisikletinizle gezinti esnasında, aynı zamanda kilolarınızdan kurtulma şansınız olur.

Bisiklet Sürmek Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Tempolu bir şekilde bisiklet sürmek, elbette birçok hastalığa iyi gelir ve aynı zamanda birçok hastalık vücudunuzda baş göstermeden bunun önüne geçer. Bisiklet sürmenin sizi hangi hastalıklardan koruyabileceğini şöyle sıralayabiliriz.

  • Bisiklet sürmek her şeyden önce kalp sağlığınız için önemlidir. Kalbin çalışması demek, kan basıncının yükselmesi ve akciğerlerin de daha iyi çalışması anlamına gelir.
  • Daha güçlü bir kas yapısına sahip olursunuz. Bu da genel olarak dayanıklılığınızı arttırır.
  • Eklemler hareket ettiği için, bisiklet sürerek eklem ağrılarınızı azaltabilirsiniz.
  • Daha dik durmanıza yardımcı olur.
  • 30 dakika bisiklet sürmenin, kolon ve meme kanseri riskini azalttığı gözlemlenmiştir.

Bisiklet Beynin Çalışmasını Etkiler

Beynimiz vücudumuzda en çok kullanmamız gereken organlarımızdan birisidir. Elbette bunu doğru kullanmanın da önemi göz ardı edilemez. Beynin doğru şekilde çalışmasında, spor yapmanın büyük etkileri var ve beyni etkileyen spor dallarından birisi bisiklet sürme.

Bisiklet sürerken dikkatli olmaya özen gösterirsiniz, çünkü kaza yapmak ve bir yerinizi yaralamak istemezsiniz. Bu da beyninizi çalıştırmanıza yardımcı olur. Bisiklet sürerken dikkat etmek zorunda olduğunuz için beyniniz aktif olarak çalışır. Bisiklet sürmek, beynin yeni hücre üretimini etkiler ve bu da sizi yeniler. Hücre üretiminin artmasıyla birlikte, sizi rahatlatır, stresten uzaklaştırır ve beyne giden oksijen miktarının da artış sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir