Kategoriler
Etkinliklere katıl!

Çocuk Pilatesinin Yararları

Çocuklarınıza henüz gelişim sürecindeyken sporun faydalarını aşılamak, gelecekleri için oldukça önemli. Çocuklarınızın sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmelerini isterseniz, yapmanız gereken şey, henüz gelişim sürecindeyken sporlar ilgilenmelerini sağlamak. Özellikle çocuk pilatesi yapan çocuklar, çok daha sağlam bir vücut yapısıyla gelişim süreçlerini tamamlama şansına sahip olur.

Çocuk Pilatesi Nedir?

Pilates genel olarak yetişkinlerin de yapması gereken bir sporken, çocukların yapması onlarda büyük etkiler doğurabilir. Çocuk pilatesi ismi çocuk pilatesi olsa da her yaştan insanın yapabileceği bir pilates çeşididir. Çocuk pilatesinin esas amacının, çocukların gelişim dönemlerinde duruş bozukluklarının önüne geçmeyi amaçlaması ve ruhsal sağlıklarına iyi gelmesi olduğu için, ismi çocuk pilatesi olarak nitelendirilir.

İnsanlarda duruş bozukluğu, genellikle çocuk yaşlarda başlar ve çocuk pilatesi bunu tamamen engeller. Çocuk pilatesi yapan birisinin, duruş bozukluğu sorunu ile karşı karşıya kalmasının olanağı yoktur. Bu nedenle pilatese küçük yaşlarda başlamak önem taşır.

Pilates, Çocukların Gelişimini Nasıl Etkiler

Her yaşta yapılması gereken pilatese çocuk yaşta başlama şansına sahip olmak, ayrıcalık denilebilir. Çünkü pilates yaparak büyüyen bir çocuk, direkt egzersiz alışkanlıkları kazanarak büyür ve bunu yetişkinlik döneminde de devam ettirir. Çünkü egzersiz bu çocukların hayatının bir parçası haline gelir. Bununla birlikte, pilates yapan bir çocuğun obezite, duruş bozuklukları gibi sorunlarla boğuşma durumu söz konusu değildir. Çocuk pilatesi, çocukların kronik hastalıklara yakalanma riskini en aza indirir.

Çocuğunuzun sosyal bir yaşam sürmesini istiyorsanız, onu küçük yaşlarda çocuk pilatesine başlatmalısınız. Çocuk pilatesi, çocuğunuza sağlıklı yaşam kavramını da aşılayacağı için, ilerleyen dönemlerde kötü alışkanlıklardan uzak durmasına da yardımcı olur.

Çocuk Pilatesine Kaç Yaşında Başlanmalı?

Çocuğunuz çocuk pilatesine başlatmak istiyorsanız ve bunun için uygun olan yaşa karar veremiyorsanız, en uygun yaşın 3 – 6 yaş aralığı söyleyebiliriz. Elbette daha büyük çocuklar da pilates yapabilir. Fakat en uygun yaşın 6 yaşa kadar olan dönem olduğunu söyleyebiliriz. Bir çocuğun çocuk pilatesinden en yüksek sonucu almasını isterseniz, çocuğunuzu bu yaşlarda pilatese verebilirsiniz. 6 yaştan büyük çocuklarda pilatese yazdırılabilir ki bu çocukların vücut yapısının çok daha esnek olmasına büyük katkı sağlar. İlerleyen dönemlerde ilgi alanları şekillenirken, esnek yapılı bir vücuda sahip olmak seçeneklerini arttırmalarına yardımcı olur.

Çocuklarda Duruş Bozukluğu Pilates ile Önlenebilir

Çocuk pilatesinde başlamak için en uygun yaşın 6 yaşa kadar olan süreç olduğundan söz ettik. Fakat bu yaştan sonra gelen süreçlerde çocuklarınızda duruş bozukluğu gibi sorunların baş göstermeye başladığını fark edebilirsiniz. Böyle durumlar da pilates en iyi çözüm olarak kapısını çalabileceğiniz bir adrestir. Pilates, çocuklarınızın duruş bozukluğu problemlerine kesin çözüm olarak görülür. Pilates sonucunda çocuğunuzun duruş problemi tamamen ortadan kalkar ki bu durum yetişkinler için de geçerli olan bir durumdur.

Kalça Çıkığı Olan Çocuklarda Pilatesin Etkisi

Pilates, küçük yaşlardaki çocukların kalça gelişiminde de rol oynayan bir spordur. Bununla birlikte kalça çıkığı olan çocuklar için, çocuk pilatesi önerilir. Özellikle kalça çıkığı ameliyatı olmuş bir çocuğun, bu ameliyatı çocuk pilatesi ile desteklemesi, ameliyatta aldığı sonucun etkilerini daha sağlıklı ve kesin bir şekilde görmesini sağlar. Bacaklarda çarpıklık ve benzeri durumlara da çözüm olan çocuk pilatesi, güçlü bacakların gelişmesine olanak tanır. Kalça çıkığı olan çocuklarda, seçilen pilates egzersizleri yaşa göre belirlenir.

Pilates yapan çocuklarda şunlar görülür;

  • Denge gelişimi
  • Özgüvende artış
  • Kasların güçlenmesi
  • Vücut esnekliğinde artış

Bu nedenle çocuklarınız henüz yaşını geçmeden ve vakit kaybetmeden, çocuk pilatesinden faydalanmalarını sağlayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir