Kategoriler
Kendini motive et!

Değişken Havalardan Korunmak İçin!

Değişken Havalardan Korunmak İçin!; Bazı yiyecek ve içecekler özellikle mevsim geçişlerinde boğaz ağrısı, iltihap, nezle ya da grip ile uğraşmanıza neden olabilir.

Alkol

Alkolün boğaza kötü geldiği söylenir. Ayrıca boğaz ağrınız olduğunda hidrasyon önemlidir, ancak alkol idrar söktürücüdür, bu nedenle ondan kaçınmak gerekir.

Gazlı İçecek

Alkol gibi, boğazın mukoza zarını zorlar, bu yüzden kaçının.

Narenciye Suyu

Portakal suyu ve greyfurt suyu gibi narenciye suları boğazınızı tahriş edebilir. Ayrıca meyve sularındaki yüksek şeker içeriği balgam oluşturur, bu nedenle boğaz ağrınız varsa veya öksürüyorsanız C vitamini almak için bu tür meyve sularından uzak durmalısınız.

Değişken Havalardan Korunmak İçin

Süt

Öksürdüğünüzde sütten kaçının. Balgamı boğaza yapıştırır. Bu nedenle nefes almak daha zor hale gelebilir. Sütün yanı sıra peynir ve tereyağı gibi süt ürünlerinden de kaçınmalısınız.

Ayrıca öksürmüyorsanız ama grip-nezle olduysanız o zaman, süt boğazınızı korumak için bir içilmelidir.

Kuru Ve Ekşi Gıdalar

Boğaz ağrısına veya öksürüğe neden olabileceğinden kuru ve ekşi yiyecekler gibi tahriş edici maddelerden kaçının. Çok fazla zencefil tahriş edici olabilir, bu nedenle ölçülü olarak tüketmeniz önerilir. Ayrıca aşırı tuzlu yiyecekler boğazı tahriş edebilir.

Üşüdüğünüzde veya ishal olduğunuzda soğuk şeylerden kaçının

Dondurma gibi soğuk yiyecekler boğaz ağrısını gidermede etkilidir ancak çok fazla yerseniz vücudunuz içten soğur. Vücudunuz soğukken ishal veya diğer mide problemleriniz oluşabilir.

Fazla kafeine dikkat

Çay, kakao, kahve vb. ürünlerin içerdiği kafeinin idrar söktürücü etkisi vardır, bu nedenle fazla içilmesi iyi değildir.

Boğaz Ağrısı Nedenleri

Öncelikle neden boğazın ağrıyor? Boğaz ağrısının birçok nedeni vardır, ancak işte en yaygın olanlarından bazıları.

Değişken Havalardan Korunmak İçin

Soğuk Algınlığı, Bademcik İltihabı, Nezle

Birincisi viral enfeksiyondur. Bir virüs bulaştığında soğuk algınlığı, bademcik iltihabı veya akut farenjit gibi boğaz ağrısına neden olur.

Ayrıca saman nezleniz varsa ve burnunuz tıkalıysa ağzınızdan daha fazla nefes alacağınız için boğaz mukozanızın kuruması kolaylaşır. Kuru bir boğaz kolayca boğaz ağrısına yol açabilir.

Sigara İçmek, Alkol ve Tahriş Edici Maddeler

Sigara ve alkol kullanan kişiler dikkatli olmalıdır. Tütün boğaz için zararlı maddeler içerir ve alkolün de mukoza zarlarına zarar vermesi muhtemeldir. Çok fazla baharatlı veya sıcak yiyecekler yemekten ve boğazınızı çok fazla sıcak şeylerle uyarmaktan kaçınmak da iyi bir fikirdir.

Bağırmak ve Uzun Uzun Konuşmak!

Hasta olmasanız bile, uzun süre konuştuktan veya sesinizi yükselttikten sonra boğaz ağrısı hissettiğiniz durumlar olabilir.

Semptomlara Göre Çareler!

Yutkunduğunda acı

Yutkunurken ağrınız, acınız varsa, akut farenjitiniz olabilir. Boğazınızın kurumasını önlemek için maske takın ve nemlendirici kullanın. Ayrıca boğaz spreyi ile boğaz bakımı yapmanız önerilir.

Reçetesiz satılan ilaçları kullanırken, anti-inflamatuar bileşenleri kontrol edin.

Yemek yerken acı

Yemek yemeyi zorlaştıran boğaz ağrınız varsa veya yüksek ateşiniz varsa hastaneye gitmeyi düşünün.

Sesinizin kısılması veya öksürmeniz olduğunda

Boğuk bir ses ve öksürüğe büyük olasılıkla gırtlak iltihabı neden olur. Soğuk algınlığını iyileştirmek için ilaç alın ve dengeli beslenmeye çalışın.

Boğazınız kaşındığında

Direkt bir ağrı değil ama saman nezlesinden dolayı boğazınız kaşınıyorsa burun akıntısı veya tıkanıklığını da tedavi etmelisiniz.

Burun ve boğaz birbirine bağlı olduğu için burun tarafından emilemeyen polenler boğaza akar. Sonuç olarak, genellikle boğazda kaşıntıya neden olur. Burun semptomlarını gideren ilaçlar kullanılarak boğaz semptomlarının da düzelmesi beklenir.