Kategoriler
Kendini motive et!

Halsizlik Kaderiniz Olmasın

Kendinizi sürekli yorgun ve halsiz hissediyor veya sürekli enerjinizin düşük olduğunu hissediyorsanız hayat bir yerden sonra çekilmez hale geliyor. Bazen günün belirli saatlerinde gelen halsizlik bazense sabah uyandığınız andan itibaren bu yorgunluk sürebilir. Bazen günlük işlerinizi bile yapamaz hale geldiğinizi düşüyorsanız bu yorgunluk ve halsizlik hissinizin kronikleştiği anlamına gelmektedir. Yorgunluğun birden fazla sebebi olabilir. Uyku kalitenizin düzensiz veya düşük olması, stres, beslenme bozuklukları, psikolojik sorunlar ve mevsimler geçişlerden etkileniyorsanız halsizlik yaşayabilirsiniz. Bu noktada üzerinde durulması gereken esas nokta ise bu halsizlikten kurtulmanın yollarıdır. Kaderci bir yaklaşımdan uzaklaşarak halsizliği alt etmenin yollarını sizler için açıklıyoruz.

Hareket Et!

Çivi çiviyi söker mantığı ile hareket etmek en doğru karar olacaktır. Egzersiz yapmanın sizi daha fazla yoracağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hayatınıza hareket katarak düşen enerjinizi yukarı çekebilir ve kronik yorgunluğun önünü kesebilirsiniz. Bunun yanında kan dolaşımınız dengeleneceği için kaslarınız çalışmaya başlar, kalp ve karaciğerinizde olumlu etkilenir. Çok fazla değil haftada 2 yahut 3 gün yarım saatlik egzersizleri düzene koyarak daha aktif olmayı sağlayabilirsiniz. Uyku düzeninizi düzene sokmak istiyorsanız yatmadan veya uyandıktan hemen sonra egzersiz yapmak doğru tercih olacaktır.

Ne Yediğini Önemse

Kronik halsizliğin sebeplerinden biri de kötü beslenme veya yetersiz beslenmedir. Çok fazla yağlı yiyecekler tüketiyor veya baharatlı işlenmiş gıdalar tüketiyorsanız bu sindirim sisteminizin fazladan çalıştığı ve kendinizi yormanıza neden olan bir durumdur. Ayrıca glisemik indeksi yüksek gıdalar kan şekerinizi aniden yükseltip aynı hızda düşüreceğin ani halsizlik ve uyku hali görülebilmektedir. Bu sorunu aşmak için vücudunuza enerji girişini düzenli almak gerekir. İyi karbonhidratlar ve protein ağırlıklı bir beslenme programı oluşturarak enerji kazanabilirsiniz. Programa mevsiminde sebze ve meyve de ekleyerek daha sağlıklı beslenerek daha enerjik olabilirsiniz.

Su İçerek Arının

Dinamik ve daha sağlıklı bir bedenin olmazsa olmaz gıdası elbette ki sudur. Kendinizi çok fazla halsiz hissetme nedenlerinden biri yeterince su tüketmeyişiniz olabilir. Vücut susuz kaldığında dehidrasyon yaşayarak kendinizi olduğunuzdan daha yorgun hissedersiniz. Bu nedenle gün içerisinde daha aktif olmak istiyorsanız su tüketimini önemsemeniz gerekmektedir. Bu durum çoğu zaman göz ardı edilir. Ancak yanınızda su şişesi taşıyarak bunu görünür ve kolay ulaşılabilir bir yere koyarak sık sık tüketebilirsiniz. Vücudun sıvı dengesi yorgunluk için altın değerindedir.

Strese Teslim Olmadan İç Huzuru Arayın

Uyku düzeninizin bozukluğu, hormonlar, genel sağlık durumunuz vücudu olumsuz etkileyebilir. Gün içerisinde çok stresli anlar yaşıyor ve sorumluluklarınız size ağır geliyor ise bedeniniz ve ruhunuz zayıf düşeceğinden kendinizi halsiz hissedebilirsiniz. Enerjinizi yükseltmek için stresi doğru yönetmek önemlidir. Bunun için yürüyüş yapabilir, sevdiğiniz bir müziği dinleyebilir veya sevdiğiniz işler ile olan meşguliyetinizi arttırabilirsiniz. Hiçbirini yapmak içinizden gelmiyorsa sevdiğiniz bir insana sarılmak bile size iyi gelecektir. Ayrıca esneme hareketleri, yoga veya nefes alma egzersizleri de yapabilir ve ruhunuzu ve bedeninizi daha özgür bırakabilirsiniz.

Kilonuzu Düşünün

Bazen uzun süreli halsizliğin sebebi aşırı kilo da olabilmektedir. Fazla kilo vücuda baskı yapar ve beden halsizliğe yaşayarak bir türlü rahatlayamaz. Sosyal çevrenizden de bu konuda kötü yorumlar alıyor veya görünüşünüzden dolayı mutsuzluk yaşıyorsanız fiziksel sorunların yanında psikolojik sorunlarda eklenerek kişi kendinizi hem çok mutsuz hem çok yorgun hisseder. Yaşam kalitenizi arttırmak ve yorgun bir hayat yerine daha hafif ve enerjik bir hayatı seçmek için hiç düşünmeden bir uzmana danışın ve ayağa kalkarak kendiniz için yorgunluk için daha mutlu hayat için savaşın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir